Opleiding Volwassenen : Lees verder.

Opleiding Kind & Jeugdwerk: Lees meer.

Training Innerlijke Reis : Lees verder.

Trainingen voor Kinderen : Lees verder.

Individuele Trajecten: Lees verder.

De Innerlijke Reis | Maarten van Steenis | Yvonne Weeseman | Texel | Den Helder | info@dehelendereis.nl | 0644369258 | © 2018

De Helende Reis voor Kinderen en Jongeren


Dit is een geheel op kinderen afgestemde reis waardoor ze vrij kunnen worden van allerlei problemen op emotioneel, mentaal of fysiek gebied.

Kinderen die vast dreigen te lopen in hun ontwikkeling, of een tijdje niet lekker in hun vel zitten kunnen gebaat zijn bij een Helende Reis.

In een sessie kan ik tijdens een Helende Reis met een kind onspanningsoefeningen of andere visualisaties als ondersteuning gebruiken. Soms gebruik ik tijdens een Helende Reis ook tekenmateriaal zodat het kind de situatie kan tekenen als dat verduidelijking geeft.
Tijdens een sessie gebruik ik, voor en na de Helende Reis, vaak andere methoden om het kind te helpen zijn Helende Reis te integreren in zijn leven.

We merken steeds weer dat kinderen, tijdens een Helende Reis, vanuit hun eigen wijsheid en creativiteit de beste oplossingen weten te vinden voor hun probleem. Tijdens een Helende Reis gaan we naar de oorsprong van het probleem, zodat we dit bij de wortel aanpakken en oplossen. Het kind leert zijn eigen kracht kennen en vindt manieren om zijn kracht zelfs in moeilijke situaties te gebruiken.

Met jongeren (boven de 12/13 jaar) werken we op een meer volwassen manier. Jongeren zijn vaak goed in staat op zichzelf te reflecteren en weten vaak vantevoren al waaraan ze in zichzelf willen werken. Een sessie kan dan bestaan uit een fysieke of emotionele reis, of een combinatie daarvan.

Yvonne Weeseman en Maarten van Steenis geven maandelijks workshops "De Ontdekkings Reis voor Kinderen".
Deze workshops kunnen naast, of in plaats van, privesessies een goede ondersteuning zijn. Voor meer specifieke informatie over kinderen zie www.paradisekids.nl