Opleiding Volwassenen : Lees verder.

Opleiding Kind & Jeugdwerk: Lees meer.

Training Innerlijke Reis : Lees verder.

Trainingen voor Kinderen : Lees verder.

Individuele Trajecten: Lees verder.

De Innerlijke Reis | Maarten van Steenis | Yvonne Weeseman | Texel | Den Helder | info@dehelendereis.nl | 0644369258 | © 2018

De Helende Reis


Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving van hoe een Helende Reis nu precies werkt.

Je maakt een Helende Reis onder professionele begeleiding.
Volledig aanwezig en bewust maak je met gesloten ogen contact met in het lichaam opgeslagen blokkades en de daaraan gekoppelde herinneringen en emoties. In de kern van deze emoties ligt de toegang tot wie je werkelijk bent, de essentie van je wezen.

Tijdens de Helende Reis maak je contact met specifieke, in je lichaam opgeslagen herinnneringen en overtuigingen, die gekoppeld zijn aan een bepaalde gebeurtenis die je niet goed hebt verwerkt.

De emoties die je voelde bij een intense gebeurtenis heb je niet goed kunnen uiten en onderdrukt. Elke keer dat je een gevoel wegdrukt wordt dat in je lichaam opgeslagen.

Wetenschappelijk onderzoek van (de voor de Nobelprijs genomineerde) Prof. Dr C D Perth heeft aangetoond dat bij onderdrukte emoties en trauma op celniveau celreceptoren afsluiten waardoor de cel minder goed kan communiceren met de rest van het lichaam en de celstofwisseling verminderd. De onderdrukte emoties en de bijbehorende herinnering worden vastgelegd in een verandering van de eiwitstructuren in de cellen. Na verloop van tijd kan dit de aanleiding zijn voor mentale, fysiek en emotionele problemen.

Tijdens de Helende Reis maak je contact met deze celherinnering. Het is hierbij niet de bedoeling om je diep in de emoties van toen te storten. De Helende Reis stelt je in staat om de onderdrukte emoties in rust en veiligheid te ervaren.
Als je jezelf toestaat om een emotie te ervaren dan merk je dat deze emotie na een paar momenten weer weggaat.
Alleen als we een emotie onderdrukken of kunstmatig vasthouden door er een verhaal aan vast knopen van zelfrechtvaardiging of verwijt, blijven emoties soms een heel leven bij ons hangen.

Op het moment dat je jezelf toestaat om onderdrukte emoties te voelen dan verdwijnen ze uit je lichaam, uit de cellen waarin ze opgeslagen waren.

Als je jezelf toestaat om een emotie gewoon te ervaren dan merk je dat in de kern van die emotie na een paar momenten een volgende emotie opkomt.

Deze emoties liggen als energieschillen om je eigenlijke kern heen, de essentie van je wezen.
Tijdens De Helende Reis ga je net zolang door met in rust je emoties te voelen totdat je in een ervaring van je werkelijke essentie komt, je diepere kern.
Dit wordt binnen De Helende Reis een Bron ervaring genoemd. Je kan er veel verschillende namen aangeven, essentieel is dat het een ervaring is van rust, geluk, liefde, licht of wat het op dat moment voor jou ook is, die sterk stress verlagend is en je imuunsysteem en zelfhelend vermogen activeert.

Om de oude opgeslagen pijn verder op te lossen heb je, met je ogen dicht en een wakker bewustzijn, een gesprek met diegenen die betrokken waren bij de oude onderdrukte herinnering.

De betrokkenen kunnen anderen en ook jijzelf zijn. Door alles wat je toen niet kon uitspreken, nu werkelijk uit te spreken, verdwijnt de oude opgeslagen pijn. Je spreekt diepgaand uit wat nooit gezegd kon worden. Je maakt de ankers uit het verleden los. Daarna is de weg vrij om jezelf en de ander tenslotte vanuit hart en ziel te vergeven. De oude lading wordt op celniveau werkelijk losgelaten.

De celreceptoren openen weer en communicatie en celstofwisseling wordt hersteld. De oude eiwitstructuren met de herinneringen worden ontbonden en er kunnen nieuwe, gezonde cellen ontstaan. Er is er sprake van werkelijke vernieuwing en genezing. Dit heeft een enorm positief effect op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Vervolgens verinnerlijk je tijdens De Helende Reis kwaliteiten die jouw essentie jou aanreikt. Dit zijn kwaliteiten die je in het verleden nodig had om wel goed met de gebeurtenis om te kunnen gaan. Je ervaart hoe totaal anders je nu in een vergelijkbare situatie zou staan.
Hoe totaal anders je de dingen nu ervaart. Nu hoef je in de toekomst je emoties niet meer weg te drukken in vergelijkbare situaties.

Dan is het tijd om oude overtuigingen en beloftes die je nu niet meer ondersteunen, op te sporen en te verwijderen. Je vervangt ze door nieuwe, gezonde, ondersteunende overtuigingen en beloftes.

Om te controleren of het hele probleem werkelijk is opgelost, en de nieuwe hulpbronnen, kwaliteiten, overtuigingen en beloftes zijn verinnerlijkt, wordt De Helende Reis afgesloten met een toekomst intergratie oefening.

De Helende Reis is een geleide visualisatie waarbij de therapeut je begeleid en vragen stelt. Op grond van jouw antwoorden ontwikkelt de reis zich verder. De therapeut vult niets voor jou in. Je ontdekt zelf jouw eigen antwoorden en innerlijke wijsheid. Dit maakt dat je zelf controle en verantwoordelijkheid hebt.
Op het moment dat je denkt dat je niet weet hoe je verder moet tijdens de reis geeft de therapeut je vragen waarvan de antwoorden, jouw antwoorden, je zeker weer op weg helpen.

lees verder over veschillende Helende Reizen